De laatste post

Orienteering-news website

dinsdag, juli 12, 2011

Transforestiere 2011: Peeters and Hoekx outstanding

Last weekend a 2-days long distance competition took place in Chatillon (south of Belgium). At the 1st stage the course measured 17.9km and the 2nd stage was even longer; 18.7km. Jeroen Hoekx (who will run the long distance at WOC next month) with his teammate Ken Peeters dominated this competition and won both stages. Hoekx and Peeters succeeded to finish with an total time from 4h55'50". They were 14min faster than Krier-Goubeau and 40min faster than Bernard-Delmee.

Map
Results
Photos and videos

vrijdag, juli 08, 2011

JWOC Aflossing

Vandaag was het in Polen tijd voor de aflossing. Het terrein lag er enorm snel bij en dit beloofde een zeer spannende wedstrijd te worden.

In de Belgische ploeg ging Michael Van Baelen als eerste loper van start (ook Tristan Bloemen startte in een mixed team). Bij de kijkpost klonk het veelbelovend, want België werd in een grote kopgroep gemeld. Maar aan het einde van de 1st leg was het Estland (met Mitt) dat als eeste de wisselzone bereikte. Gevolgd door de tweede ploeg van zowel Noorwegen als Zweden. Michael Van Baelen finishte uiteindelijk samen met Tristan Bloemen op een 30e positie (van de 54 gestartte ploegen). Hun tijd bedroeg 30'32 op 5.5km. Enkele toplanden zoals Noorwegen 1 en Finland 1 verloren nog meer tijd en konden een zege hier reeds vergeten.

Voor de medailles was nog niets beslist, alles lag op een zakdoek bijeen. Tijdens de tweede leg was het moment voor de 'kleinere o-landen' aangebroken. Jammergenoeg ontbrak België, maar het was bv. Oostenrijk (met Merl) dat naar de koppositie liep. Er volgende 13 landen binnen 1'30 met op posities 2 en 3: Polen en Nieuw-Zeeland. Benjamin Hofmans verloor enkele posities en finishte op een 33e plaats met een tijd van 53'00 (7.8km)

Tijdens de laatste leg is het de beurt aan de toplopers van elk land (behalve Oostenrijk en Frankrijk die Merl en Basset al als 2e lopers uitspeelden). Aan de kijkpost had een trio zich kunnen afscheiden van de rest: Polen (Olejnik), Zweden (Ridefelt) en Spanje (Blanes). Na de kijkpost waren de ommlopen voor iedereen exact hetzelfde, dus kon het verschil in afstand niet doorslaggevend zijn. Het thuisland slaagde erin om afstand te nemen van de concurrentie en veroverde de gouden medaille. Zweden finishte op een tweede positie en Tsjechie (Kubat) slaagde er nog in Spanje te passeren en zo het brons te veroveren. Spanje werd 4e, Denemarken 5e en Zwitserland 6e.
Yannick Michiels slaagde erin om nog enkele landen terug te passeren en zo eindigde België op een 27e eindpositie. Tijd van Yannick bedroeg 49'40, ook over 7.8km.

Bij de vrouwen waren de Deense loopsters de grote favorieten, maar al na de 1ste leg (Ita Klingenberg) lagen ze 5min achter. Het was Zweden die deze aflossing domineerde en wist te winnen voor Tsjechie en uiteindelijk toch nog Denemarken (Ida Bobach liep van de 11e naar de 3e positie als laatste loopster).

Uitlsag Mannen
Uitlsag Vrouwen
Map M20

woensdag, juli 06, 2011

Yannick Michiels zorgt voor 2e A-finale op JWOC

Vandaag vond in Polen de qualificatie van de middle distance plaats. Het was opnieuw Yannick Michiels die voor de 2e Belgische A-finale zorgde (na een top60 resultaat op de sprint).
Hij liep vooral een sterk begin van de wedstrijd met een 3e tussentijd aan de radio control (na Eskil Kinneberg en Christoph Prunsche). Aan de finish daagde hij op met een tijd van 21'04, goed voor een uiteindelijke 9e positie in heat A. Benjamin Hofmans (die vroeg moest starten) kwam in diezelfde reeks een halve minuut tekort voor de A-finale.



Michael Van Baelen - Yannick Michiels - Benjamin Hofmans at the Belgian middle champs 2011



In de B-reeks finishte Michael Van Baelen op een 33e plaats met 23'55 (1 minuut te traag voor A-finale) en zal bijgevolg in de B-finale aan de start verschijnen morgen. Toon Melis startte opnieuw niet omwille van zijn enkelkwetsure.

In de de laatste heat verdedigde Tristan Bloemen de Belgische kleuren en ook hij komt morgen in de B-finale in actie. Met een tijd van 25'12 kwam hij bijna 3 minuten tekort om zich te qualificeren.

Kaarten en officiele resultaten zijn terug te vinden op de JWOC-website.
Map (women)
Map (men)