De laatste post

Orienteering-news website

zondag, november 13, 2011

Verduyckt sensationeel snel op de Oostelbeersche Heide

Kris Verduyckt verblufte de tegenstand vandaag op de Klompen-OL in Oirschot. De Lommelse schepen zette eerste achtervolger Genar op bijna 10 minuten. Het kleine reliëf, de gedetailleerde zones met slechte zichtbaarheid en de pure loopkracht in de heidegebieden waren duidelijk spek naar de bek van de Omegask, die fel gevierd in de VIP-tent mocht binnen komen.

Genar keek dan wel tegen een ruime achterstand aan, maar zijn prestatie vandaag was toch nog goed genoeg om Ruben Timmers op de derde plaats te zetten. Genar becommentarieerde achteraf: "Goed dat ik op vrijdag nog de sprint in Oudergem heb gelopen. Ook al liep het daar nog voor geen meter, toch was ik blij dat de snelle reflexen die daar getraind werden zo voorbereid waren op vandaag. Stiekem was ik ook blij dat ik te laat aan de start stond van de middenafstand, zo waren de benen optimaal voor de Klompen-OL."

Dat alledrie de toppers sterk waren vandaag bleek ook toen Sergey Fedatsenka over de meet kwam. De kersverse Nederlands Kampioen lange afstand verslikte zich enkele keren in het terrein en hij verloor bij post 17 meerdere minuten en moest genoegen nemen met de vierde plaats, net naast het podium.

De zone van de waarheid

Ook niet helemaal foutloos vandaag was Benjamin Anciaux, nog overtuigend tijdens de militaire in Marche op dinsdag. Nam daar nipt de maat van Niels Bockx. Bockx was vandaag uit op revanche. Anciaux maakte het de concurrentie wel erg gemakkelijk. Stapte vrijdag tijdens de nachtwedstrijd in Gerhees al uit de wedstrijd en verliet het wedstrijdcentrum in de Warande in Ham, clublokaal van Ham OK, met de volgende woorden, die al weinig goeds lieten voorspellen: "En nu ne goeie frut steken!" Dat hij er vandaag niet aan te pas kwam, was dan ook vooraf al duidelijk. Is dit het begin van een periode waarin Bockx Anciaux structureel begint te kloppen? Dat die eerste een mooie voorsprong heeft opgebouwd in het Wintercriterium is alvast een teken aan de wand.

Bij de vrouwen was het Sofie Heuninckx die al even verwoestend uithaalde als Verduyckt. Nam met 25 minuten de maat van veterane Annemie Jansen. Inge Van Engeland van de organiserende club KOVZ werd afgetekend derde.

Uitslag (toen wij hem bekeken nog voorlopig)
Foto's
Kaart omloop 1

zaterdag, november 12, 2011

Jeneveraflossing editie 2011

Nu er al 4 van de 6 wedstrijden dit weekend achter de rug zijn, kan er eens een blik op de toekomst geworpen worden en wordt ook meteen duidelijk waarom er zo hard getraind wordt dezer dagen.

Op vrijdagavond 2 december organiseert slok de traditionele jeneveraflossing in het Arenbergpark. De vorige editie was legendarisch, wij zouden bijna "memorabel" gebruiken, maar bij dat geheugen-ding wil het wel eens mislopen op zo'n avond. Maar de weersomstandigheden waren vorig jaar dermate fris en koud, -7!, dat enkel jenever toeliet om in dat weer buiten te komen. Voor ons moet het niet zo frisjes zijn, maar verder mogen alle elementen van toen weer van de partij zijn.



Het concept is simpel.

Je schrijft je in door te mailen naar wouter_leeuws@hotmail.com . Op 2 december 's avonds kom je naar Leuven, "de baar" van de Landbouwkring, een plannetje volgt nog wel. Daar doe je een bijdrage van 5 euro voor de onkosten. De organisatie stelt de ploegen samen. In bepaalde gevallen en goed geargumenteerd willen wij daar wel een uitzondering in maken. Om 19u30 worden die ploegen bekend gemaakt. Om 19u45 wordt het startsignaal van de wedstrijd gegeven. Dan drinkt loper 1 zo snel mogelijk 2 glaasjes jenever uit, kijkt op zijn kaart, en schiet het bos in. Hij raapt onderweg Bram Boeckx op, want die start altijd het snelste, of slaagt daar eventueel zelfs niet in. Ondertussen maakt loper 2 zich klaar, door 2 jeneverglaasjes te vullen, want als loper 1 uit het bos komt, moet die ook vertrekken. Nu kan loper 1 zich wat verwarmen door een lekkere croque te eten. Dat alles herhaalt zich nog twee keer en dan is de winnaar voor even bekend.

Geen wegaanduiding, wel douches, wel drankgelegenheid.
Schrijf dus zo snel mogelijk in door te mailen naar Wouter of een commentaar bij deze post te zetten.

dinsdag, november 01, 2011

Wintercriterium: Aaltio takes victory, Melis(ta) overall leader !

Last sunday was second stage of the wintercriterium.
It was a very close fight between the clubmates Aaltio and Melis.
Both had got some chances to run away and make some gap but they were almost equaly strong.
In the end Melista was on his way to a victory but in the very end, there was some labyrint, and Aapo showed his technical skills there and left Melis with a cold shower.
On the 3th place there was junior-runner Julien Gillet. He was leading in the middle of the course but he made some small mistakes and couldn't catch up again.
In women's class "the famous"  Mira scheir took a suprising victory before Kim Steegen. She became the new overall leader. Last years winner Igna Heyns was competing in the Netherlands instead like several other top runners.
Results
 Aapo Aaltio enjoying the belgian culture

Fedatsenka wins Veluwe 2 days

Sergey Fedatsenka secured the overall victory in the Veluwe 2 days on Sunday morning. In the decisive second event he was the fastest runner of the pack. Neither Saturday's winner Yannick Michiels nor third place Desmond Franssen could match the high pace and secure orienteering of Fedatsenka in the sandy areas and detailed sand dunes of Beekhuizerzand.

Michiels' performance was still good enough for the second place overall. Strong races by Ken Peeters and Benjamin Anciaux brought them within striking distance of Michiels, overtaking Franssen as a result.

Miek Fabré did not have the clear advantage as reported earlier by DLP. Instead Greet Oeyen was rather close after the first day. She was not yet on the results list when we wrote the article. Our apologies.

Still, in the sandy areas, Oeyen was no match for Fabré and she had a 5 minute gap in the event, leading to a 6 minute gap overall. Lina Bulovaite of Olifant completed the podium.

Results
Splits
Map (Desmond Franssen)

Overall Ranking